Lars Serra és un Tècnic en Emergències Sanitàries (TES) veterà de Transport Sanitari de Catalunya (TSC) a la base assistencial del Centre Hospitalari de Manresa, però també és músic. En els moments més durs de la pandèmia, quan la por, la consternació i la incertesa s’imposaven, el Lars va compondre una cançó optimista, “Sortirem”, que convida a romandre units i a compartir les vivències, amb un missatge molt clar: som llum i l’esperança ens diu que hem de continuar endavant, que tot anirà bé.    

Íntegrament en català, “Sortirem” se sosté sobre un missatge inspirador en el context d’una situació d’incertesa com la que hem viscut. Com explica el Lars, que fa 20 anys que és tècnic sanitari (des dels 19), “la vida ens ha deixat un espai, una oportunitat per fer les coses que no podíem fer abans. Al mateix temps, tota una xarxa sanitària ens ha cobert les esquenes: molts d’ells, jugant-se la vida desinteressadament. Hi ha hagut tensions, desesperacions, plors i por, però també hi ha hagut moments de llum. Molts pacients han vist el sol i s’han retrobat amb els seus”.

EL PROCÉS DE CREACIÓ, segons el Lars Serra

L’espurna inicial

Tot va començar en els dies de més crisi i voràgine. Els carrers estaven en silenci, els cants dels ocells a la fi s’escoltaven, però, en algun moment inesperat, s’eclipsaven pel so d’alguna ambulància a tota pressa cap a l’hospital. Vaig rebre una trucada amb la proposta de posar música als vídeos testimonials de treballadors i companys tècnics d’emergències. Vaig acceptar amb els ulls tancats. Em vaig posar mans a l’obra de seguida, a la meva habitació-estudi.

Barrejant els colors

Partint d’una guitarra i de jugar una estona amb els acords, va sortir una roda d’acords típica de cançó pop: prou alegre per aconseguir el meu objectiu. Una vegada construïda l’estructura de la cançó, amb els acords pels versos i per a la tornada, el següent pas va ser elaborar la lletra. La lletra sortia sola mentre anava tocant i anava pensant en la situació actual. Només vaig canviar alguna frase que no quadrava en mètrica. Però va sortir gairebé tal qual.

Passats uns dies, em vaig posar a gravar-la amb el meu ordinador i el meu teclat. Vaig triar un temps adequat i, pista per pista, vaig començar per una base melòdica amb la guitarra, després el baix, la bateria i, a poc a poc, anava sumant pistes. Així li donava cada vegada més color a la cançó amb algun sintetitzador. L’última cosa que vaig gravar van ser les veus i els cors, i vaig fer la barreja de tots els sons.

Els retocs

Quan ja vaig tenir la cançó elaborada, només faltava donar-li un toc de màgia amb un mastering i donar-li un so més produït i equalitzat. Així va ser com vaig decidir enviar-li la cançó a un company que té estudi de gravació a Manresa. Després del seu filtre i la seva producció final, va canviar alguna cosa inicial de la cançó, com el so de la bateria i algun canvi de so a les guitarres elèctriques. El resultat va ser Sortirem.

Més informació en aquest dossier: https://mega.nz/file/jnhH3RZI#J0opDQ5JBaenPo4H5RZ-32CS_LdL7sGiE6FXLslSg3g

Pin It on Pinterest

Share This

We are using cookies on our website

Please confirm, if you accept our tracking cookies. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to third party services.